Olen pyrkinyt vaikuttamaan jo 3 vuoden ajan Gesterbyn villiin pysäköintiin Hopearinteen suoralla, mutta se rehottaa edelleen. Ainut konkreettinen toimenpide asian parantamiseksi on kaksi kunnan alueelle asentamaa pysäköintikieltomerkkiä. Merkeillä ei käytännössä ole ollut mitään virkaa, vaan autoilijat jättävät ne huomioimatta ja kommentoivat negatiivisesti, kun asiasta huomauttaa.

Autoilijat väkisin pysäköivät juuri pihatien risteyksen kohdalle, jolloin mm. roska-autoilla ja isoimmilla pakettiautoilla on vaikeuksia päästä ohi tai ajaa pihalle muuton tai tavarantoimituksen yhteydessä. Ikävä esimerkki tästä on, kun iso rekka, joka toi huonekaluja eräälle asukkaalle, joutui pysäköimään talon taakse parkkipaikalle ja sieltä kantamaan tavarat sisään. Mitäköhän olisi tapahtunut, jos kyseessä olisikin ollut esimerkiksi paloauto?

Parkkipaikoilla lojuu romuautoja vieden pysäköintitilaa. Miksi näitä hylättyjä autoja ei saada kunnan toimesta pois ja siten olemassa olevat parkkipaikat todelliseen käyttötarkoitukseensa?

Luminen talvi on hankaloittanut tilannetta entisestään, kun aurat eivät pysty katualueita riittävän hyvin puhdistamaan mm. väärin pysäköityjen autojen vuoksi.

Mielestäni tämä on naurettavaa kissa-hiiri -leikkiä asukkaiden ja virkamiesten välillä, kun kunta ei aktiivisesti pyri parantamaan alueen liikenneturvallisuutta ja poliisi kohauttelee olkapäitään. Pari kertaa olen nähnyt poliisien laputtavan autoja ko. tieosuudella, mutta sakko on sen verran pieni, ettei sillä ole riittävää vaikutusta.

Nyt olisi kunnassa aika herätä ongelmaan ja laittaa villille pysäköinnille tuntuvat sanktiot. Lisäksi kunnan tulisi olla yhteydessä myös poliisiin ja luoda sinne painetta, jotta virkatehtävien salliessa he sakottaisivat alueella useammin. Ei kerta tai kaksi riitä. Kuka vastaa kunnassa tästä ongelmasta?

Tehdään Gesterbystä turvallisempi paikka kävelijöille ja muille tiellä liikkujille.

Seppo Palkki
Gesterbyläinen vuodesta 1976
Hallituksen pj: Hopearinne 1
Pro Kirkkonummen kuntavaaliehdokas