Kirkkonummi on tunnettu hienoista luontokohteistaan, mutta tiedätkö Kirkkonummen yhdeksän puistoa?
Puistot ovat olennainen osa viihtyisää ympäristöä ja ne ovat myös asuinalueiden vetovoimatekijöitä. Tutkitusti puistot toimivat myös hyvinvoinnin lähteenä. Puistot ovat rakastettuja paikkoja, joissa kohdataan, koetaan ja rauhoitutaan. Sinne palataan aina uudestaan, yksin ja yhdessä. Siellä muistellaan, ikävöidään, kaivataan, mutta myös nautitaan, iloitaan ja juhlitaan!

Pro Kirkkonummen valtuustoryhmä teki valtuustoaloitteen viime valtuustossa 31.5.2021 Kirsikkapuistosta Kirkkonummelle. Aloitteen tavoitteena oli, että Kirsikkapuisto lisäisi kirkkonummelaisten viihtyisyyttä ja vahvistaisi kunnan positiivista kuvaa. Pro Kirkkonummi ehdottikin, että hanke toteutettaisiin kunnan ja kuntalaisten yhteishankkeena. Puuntaimille hankittaisiin sponsoreita ja mahdollisesti taimia voisi myös istuttaa yhdessä kuntalaisten, päiväkotien lasten tai koululaisten kanssa. Näin kirkkonummelaiset pääsisivät osallistumaan ja saataisiin useasti toivottua vetovoimaisuutta ja viihtyisyyttä Kirkkonummelle.

Luontaisesti kirsikkapuut sopisivat Kirkkolaakson puistoon Kauppakeskus Kirsikan läheisyyteen, mutta Kirsikkapuistoksi on myös muita hyviä vaihtoehtoja.

Pro Kirkkonummen yksi tavoitteista on viihtyisä Kirkkonummi.

Kuva: Anu Linkola