Pro Kirkkonummi nimesi luottamushenkilönsä 

Kuntavaaleihin ensimmäistä kertaa osallistunut Pro Kirkkonummi saavutti viisi varsinaista kunnanvaltuutetun paikkaa ja jakoi luottamuspaikat jäsentensä toiveita kuunnellen.

Vaaleissa yli neljäsataa ääntä saanut Antti Kilappa jatkaa kunnanhallituksessa. ”Pro Kirkkonummi linjasi jo ennen vaaleja, että jaamme luottamustehtävät mahdollisimman isolle joukolle vaaleissa ehdolla olleille. Näin saamme monipuolista osaamista yhteiseen käyttöömme ja valta ei keskity vain harvoille”, paikkaneuvotteluista vastannut Kilappa kertoo.

Kilapan varajäseneksi kunnanhallitukseen nousee siellä aiemmin kaksi kautta toiminut Minna Hakapää. Siviilissä puheterapeuttina toimiva Hakapää oli luonnollinen valinta myös perusturvalautakuntaan. Alkavalla kaudella on tärkeää varmistaa, että Kirkkonummella on myös tulevaisuudessa laadukkaat sosiaali- ja terveyspalvelut vaikka ne tuotetaankin Länsi-Uudenmaan sote-alueen toimesta” Hakapää linjaa. ”Erityisesti osaavasta henkilökunnastamme tulee pitää huolta, jotta he jaksavat tehdä arkityötään muutoksen keskellä.”

Ensi kertaa vaaleissa mukana olleesta Aku Leijalasta tulee kunnanvaltuuston toinen varapuheenjohtaja. ”Koen valtuuston varapuheenjohtajuuden loistavana näköalapaikkana kunnan kokonaisuuteen. Varapuheenjohtajalla on osallistumis- ja puheoikeus myös kunnanhallituksessa sekä mahdollisuus osallistua erilaisiin ylikunnallisiin yhteistyöryhmiin. Tätä kautta toivon pystyväni vaikuttamaan erityisesti kunnan talouden tasapainottamiseen”, Leijala toteaa.

Toimitilapalvelujen lautakunnan puheenjohtajan nuijaa tulee tällä vaalikaudella käyttämään Noora Piili. ”Olen iloinen mahdollisuudesta jatkaa työtä terveellisten ja turvallisten tilojen eteen. Meillä on monta isoa rakennushanketta käynnissä, mutta monia myös tulollaan kuten Masalan ja Kantvikin koulut. Töitä siis riittää!”

Valtuustoryhmän puheenjohtajaksi valittu Antti Salonen tulee vaikuttamaan myös yhdyskuntatekniikanlautakunnassa. ”Pidän erittäin tärkeänä, että kaikissa luottamustehtävissä toimijat tekevät tiivistä yhteistyötä valtuustoryhmän kanssa. Näin saamme asioita systemaattisesti eteenpäin lautakunnista kunnanhallituksen kautta valtuustoon. Lisäksi olemme päättäneet jatkaa toimintamallia, jossa myös kuntalaiset pääsevät osallistumaan valtuustoryhmän kokouksiin heti kun se koronatilanteen puitteissa on mahdollista”, Salonen kertoo.

Pro Kirkkonummen valtuustoryhmän kokoonpanoon kuuluvat kunnanvaltuutetut ja varavaltuutetut. Kaikilla varavaltuutetuilla on kokemusta ja vahvaa osaamista jo ennestään kuntapolitiikasta.  Anni-Mari Syväniemi on nimetty sivistys- ja vapaa-aikalautakuntaan, Pekka M. Sinisalo suomenkieliseen kasvatus- ja koulutuslautakuntaan, Outi Saloranta-Eriksson vastaavaan ruotsinkieliseen lautakuntaan, Elina Utriainen toimitilapalvelujen lautakuntaan ja Pertti Panula rakennus-  ja ympäristölautakuntaan. Lisäksi Pro Kirkkonummella on paikka myös keskusvaalilautakunnassa, tarkastuslautakunnassa, henkilöstöjaostossa sekä Kirkkonummen Vesi -liikelaitoksen johtokunnassa. 

Koko lista luottamushenkilöistä.