Antti Salonen

Antti Salonen

Valtuustoryhmän pj., Yhdyskuntatekniikan lautakunnan jäsen

Antti Salonen on pitkänlinjan kuntapäättäjä, jolle halu kehittää Kirkkonummea tasapuolisesti on aina ollut ohjaava tekijä. Hänelle on tärkeää huomioida Kirkkonummen monipuolinen luonto, kylien ja keskustojen erilaiset identiteetit sekä kuntalaisten heterogeenisyys päätöksenteossa.

Antti siirtyi Pro Kirkkonummen listoille viime hetkellä, koska tahto hoitaa kuntalaisten asioita tulevien haasteellisten vuosien osalta oli olemassa. Tällä hetkellä Antti on kunnanvaltuutettu ja kunnanhallituksen jäsen.

Antille tärkeät asiat ovat omien kokemusten kautta muodostuneita. Suurperheen isänä lasten sekä nuorien asiat ja heidän tulevaisuutensa huolettaa.  Korona pandemia on asettanut meidän nuoremme tiukkaan paikkaan ja ratkaisevaa on, miten heitä voimme jatkossa tukea.

Antille on aina ollut tärkeää kirkkonummilisän pitäminen perheiden lastenhoitovalikoimassa. Tätä hän haluaa myös tulevaisuudessa olla tukemassa. Kuntalisä mahdollisti Antille 1,5 vuoden koti-isyyden. Tällöin huomasi, miten tärkeää ja raskasta työtä kotona tehdään.

Antti aloitti luottamushenkilöuransa yhdyskuntatekniikanlautakunnassa. Tällöin Antti huomasi, miten koko kunnan kehittyminen ja hyvinvointi pohjautuu maankäytön suunnittelulle. Tulevaisuudessa meidän tulee maankäytön kautta mahdollistaa Kirkkonummen asuntokannan monipuolisuus. Antin mielestä kunnassa tulee sallia kylien ja haja-asutusalueiden hallittu kasvu.

Työkseen Antti toimii infrarakentamisen projektipäällikkönä. Vapaa-aika menee valtaosin lasten harrastusten parissa, lähinnä jalkapallon. Antti itse toimii myös jalkapalloerotuomarina.

Ryhmä, missä asioita tehdään, on vaihtunut. Ryhmän vaihto ei Antin arvomaailmaa tai Anttia ihmisenä muuta. Antti on edelleen Kirkkonummen Veikkolassa asuva suurperheen isä, jolla on tahto olla tukemassa kuntalaisten arkea päätöksenteolla.

Yhteystiedot: antti.salonen@kirkkonummi.fi